Sneltest

Corona sneltest

De afgelopen maanden zijn wij geconfronteerd met een virus dat een grote impact heeft op ons dagelijks leven, zowel op het werk als privé.

Na een relatief rustige zomer is de afgelopen maanden het aantal corona besmettingen weer in fors tempo toegenomen met grote drukte bij de teststraten tot gevolg. Is de afspraak eenmaal geweest, dan duurt het veelal nog 24 tot 48 uur voordat er duidelijkheid is omtrent de uitslag.

Sneltesten
De afgelopen weken zijn er zogeheten sneltesten beschikbaar gekomen op de markt waarbij de uitslag 15 minuten na afname beschikbaar is, waardoor beide partijen snel duidelijkheid hebben.

Wat houd de sensitest in?
De sensitest is bekend van de ovulatietesten en de zwangerschapstesten. Het is geen antilichamen-test retrospect, het virus zou direct aangetoond worden binnen 15 minuten.

Hoe gaat de test in zijn werk?
Allereerst wordt een bufferoplossing in een plastic tuutje gegoten, vervolgens wordt er door een BIG-geregistreerd zorgproffessional een neusswab afgenomen. Dit wil zeggen dat er met een wattenstaafje 2,5 centimeter een neusgat wordt ingegaan. Dan wordt het wattenstaafje enkele malen gedraaid voor een paar seconden. Vervolgens wordt voor het andere neusgat de handeling herhaald. Hierna wordt het wattenstaafje voor 20 seconden in de bufferoplossing gehouden en wordt er enkele keren meegedraaid. Als laatste worden er twee druppels van deze bufferoplossing met neusslijm op het plaatje (de zogeheten testcassette) gedaan.

Indien de test goed is afgenomen is in ieder geval de c-lijn aangemerkt. Als de test positief is raakt ook de t-lijn aangemerkt. Indien de test positief meldt het dan aan uw huisarts. Overleg met de huisarts of het noodzakelijk is om de PCR-test bij de GGD af te laten nemen. Voor volledige zekerheid is de PCR-test bij de GGD altijd te adviseren. Is de test negatief dan heeft de patient waarschijnlijk geen Covid-19. Echter het kan zijn dat de concentratie aan virus nog te laag is voor de drempelwaarde van de test. Daarom wordt bij een negatieve testuitslag met klachten toch een PCR-test bij de GGD geadviseerd.

Zelf een sneltest doen
U kunt bij ons sneltesten afnemen voor 39,95 euro per test. Heeft u interesse neem dan contact op met Ray Akkerman (coordinator sneltesten Corona) via 020 246 04 04

 

Zelf een sneltest doen
U kunt bij ons sneltesten afnemen voor 39,95 euro per test. Heeft u interesse neem dan contact op met Ray Akkerman (coordinator sneltesten Corona) via 020 246 04 04